lyckliga smaklökar : 13113

Som jag skrev tidigare finns det saker som är bra att göra för att slippa grubbla.
Just nu går hjärnan på högvarv och inget kan jag göra åt det jag tänker på.
Jag har gjort allt jag kan och makten ligger i någon annans händer.
Det är det som gör mig frustrerad och det spinner igång min hjärna.
Egentligen borde jag bara släppa det tills beslutet kommer, mer kan jag inte göra.
Så för att "släppa" det gör jag saker.
Topp fyra för att tänka på annat:

Redigera fotojobb
Pyssla/Inreda, ja vara kreativ på annat sätt än genom foto.
Träna
Laga mat/ Baka

Fin terapi.
Som också resulterar i mycket produktion och fina men även goda saker!
Idag har jag till exempel inrett halva vardagsrummet, bakat rasande goda kondisbitar och tränat både kondition och styrka. 
Jag har känt mig lite duracellaktig, men på ett skönt sätt.

Så jag tänkte dela med mig av vad jag gjort som resulterat i fröjd för gommen idag!

Middagen:
En klassiker sen jag var liten.
En favoriträtt bland många från mina föräldrar.
Räkor indienne alt Räkor In The Jenny 
allt är relativt.


Min version:
Ett gäng färska champinjoner
1-2 röda paprikor
1-2 vitlöksklyftor
Skalade räkor (helst köpta med skal, de utan smakar bäver)
Cayenne peppar
Curry
Tomatpuré
Creme Fraiche (lätt) om du kan men i vårt hem får det bli Sojagrädde
Lime

Fräs lite vitlök olja, häll i champinjonerna (skivade) och fräs i oljan efter en stund häller du i paprikan som är hackad i bitar.

Häll över grädden, tryck i en dutt tomatpuré
Smaksätt med curry och cayenne
Smaka av och var försiktigt med cayenne i början, men denna gryta ska det vara sting i så fega inte heller.
Pressa över lite lime.
Låt puttra en stund.
Strax innan servering vänder du ner räkorna och pressar över ytterligare lite lime!

Serveras med ris/råris/fullkornsris eller som vi gjorde idag, bara över en bädd av sallad och tomat!

Efterrätt:

Fluffig chokladbit


Tog helt enkelt en kladdkakesmet i en större form så att kakan inte blev så hög.
Stansade ut cirklar.
Vispade ihop maräng
(2 äggvitor och 1,5 dl socker)
Först över vattenbad så att sockret smälte och sedan kallvispade jag tills den blev hård.
Spritsade över kakan och doppade dem sedan i mörkchoklad, gjorde även några utan choklad på.
Lät chokladen stelna i kylen tills servering med lite julmust!

Sött och gött!



e.






1 kommentar:

  1. Men herregud vad gott. Kondisbitarna hade lite för många moment för lata mig men räkorna blir det absolut ikväll!

    Och väldigt snygga selfies där uppe också!!!

    SvaraRadera