the pepparkakshus : 131204



Att baka The Pepparkakshus kräver årets glögg vid sidan.
Årets glögg är en ljus glögg.
Oftast passar ljus glögg bäst som kall.
Förr årets japaninspirerade glögg passade perfekt över en hög av krossad is.
Årets glögg känns lika i det fallet.
En perfekt välkomstdrink på julfester!


Grunden till ett BRA hus är att kavla lagom tunt.
Inte riktigt lika tunt som vanliga kakor, de ska ändå byggas med.
Bäst är att kavla direkt på bakplåtspappret så man lyfta dom till plåten utan att riskera att de ändrar form.
Saken är biff bara någon håller i pappret när du kavlar.
Har du ingen som håller?
Till exempel om din man står i disken, ta släng upp ena foten och håll i!
Förutsatt att du INTE tänker äta huset sen då.


Man gör ALLTID en egen form och design.
Man mäter ut och fixar mallar SJÄLV.
Man limmar med smält socker.
Man köper INTE en färdig sats och inte heller färdig kristyr.
Då får man INTE vara med.


Yes the Circus is in town!
Med glitter på taket och vimplar som vajar i vinden!


Cirkusens portvakt är ingen mindre än Herr Noshörning.


Han väntar på Clownen, Akrobaten och de andra i gänget.
Kanske kommer de till jul.
Huset är målat randigt, prickigt och några av takets rutor är ifyllda med en icke ätbar silverfärg.
Eftersom vi som sagt inte ska äta huset.
Inne i tältet lyser en röd slinga om kvällen.

Ganska nöjd iår.
Sista kristyrsatsen blev liiite för lös och sockret färgade av sig lite på kristyren, men annars så!
Tycker bäst om vimplarna och Herr Noshöring.

Vad tycker ni?

e.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar