Herr Mandolin : 120416



I lördags var det mitt i jobb helgen. Ledig kväll och söndag sovmorgon innan kvällspass.
Då passar man på att ta liiiite helgledigt mellan passen.
Korkar upp lite rött vin och börjar jonglera i köket.

Hela förra veckan har jag med inspiration av andra och mig själv gjort god vardagsmat.
Allt sedan vi fick vår mandolin!
Riktigt kul har det varit med vardagsmaten som annars är sååå trååkig.

Tisdag: Köttgryta (mittlivs första) som blev mustig och smakrik.
Onsdag: Fiskburgare med den hemmagjorda vitlöksmayon.
Torsdag: Fetaostjärpar och tzatsiki.
Lördag: Toppade vi med utskuren biff som låg och ruvade i frysen.
Till den rosepepparsås, peppar och chevré gratinerade sparrisar och en tomatsallad.

Mandolinen har gjort potatissticks eller något liknande pommes.
Den gör det enklare att göra fina sticks helt enkelt.
Sjukt gott.
Ringla olivolja med en pressad klyfta vitlök och rosmarin över så har du stans godaste tillbehör till maten!
Den har vi haft till 3 av de 4 rätterna förra veckan.




Även idag fick Mandolinen rycka in.
Vitlök/lime/rosmarin kyckling med fetaostyoghurt och potatissticks!


Hoppas någon mer blev inspirerad!


e.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar