tjugohundratolv : 130102


Januari 2012.
Började som vanligt med tretusen spinningpass och nyttig mat. Inget särskilt. Liksom ett nytt år utan nyårslöften men alltid ett sug att komma igång. Svennebananaktigt.


Februrari 2012.
Var i mitt esse med matlagning. Införskaffade en superb kameraväska och fotade bröllop i 40 minus grader. Målade hallen mörkgrå och var på personalfest i Sunne med Ps jobb. Provade längdskidor. Jag vill köpa ett par. Snart ett år senare har jag fortfarande inte köpt några. Fyllde givetvis år. Även detta år fyllde jag år på alla hjärtans dag och ställde till med kalas. Jag fick den bästa presenten av alla. Levande. Livslevande. Fina Linda kom till festen. Lycka! 
En materiell lycka var när jag i denna månad bar hem en iMAC.


Mars 2012.
Köpte vårskor och gjorde om en vägg i köket. Kaklade för första gången i mitt liv. Varför bara kakla den vanliga lilla snutten som alla kaklar vid köksbänken? Äh vi tog en hel vägg istället. Jäkligt snyggigt blev det. Vi klar gjorde även rutten för vår kommande USA resa. Dessutom kom Robban på besök och vi drack mörk rom och cola. Jag målade även en vägg i vardagsrummet men det blev skräp. Min fina fästman fyllde lite äldre och blev ännu lite vackrare.


 April 2012.
Påsken kom i början av april och jag tåg tåget som blev en buss mot Robban. Senare gjorde jag min kalufs mer lik än kyckling än det vitblonda jag ville ha. Aldrig igen. Endast Linn får röra och färga mitt hår. Vi gick mest och väntade på nästa månad och USA. I väntan fick vi tag i biljetter till Lady Gaga. Lycka.


Maj 2012.
Vi åkte till USA. Och här stannade vi nästan maj ut. Vi besökte öst och västkust. Vi körde en vit mustang längst Highway One. Vi åkte galna bergodalbanor och vi drack sjukt god öl. Den bästa resan. Ever.


Juni 2012.
Rebecka fick sin Erik. Midsommar i idylliska Dalarna med Monte Cristo och så mycket skratt så det räckte för hela året. Matilda blev hela 6 år och galet stor.


Juli 2012.
Putte i Parken hade flyttat till Karlstad och invigde juli. Det var hiskeligt kul. Känslan av festival igen med strålande sol fick mig att tänka på åren i Arvika. Skillnaden nu var att jag fick komma hem och kunna duscha och sova i en säng. Himla skönt även om jag i smyg ville vara 17 år och bo i tält. Fick fem minuter i rampljuset i och med en noits i tidningen. Jag fick två timmar i himlen och med Kents spelning. Avslutade juli med några veckors semester. Första veckan drog jag till Stockholm och lekte rövare med cous. Det sista jag hann med i denna månad var en fin möhippa för bästa Ileby nere i Gbg.


Augusti 2012.
Påbörjade med att göra om den där misslyckade väggen i vardagsrummet och skapade mörkbetong. Fint. Sedan var det äntligen dags för Anna att få sin Emil i en av de finaste bröllopslokalerna jag sett. Än var inte semestern slut. Med syster och familj följde jag med till en äkta västkustsemster. Dessutom hade de hyrt stuga på den camping usaLinda och jag spenderade våra somrar på då när de hade en villavagn där. Nostalgi. P kom ner på helgen och fick lite minisemster även han.
I slutet av augusti började jag med något jag alltid drömt om att få prova, rida! En termins western ridning är nu avklarad och jag har fått mer smak. Fast det får vänta lite nu med tanke på tid och ekonomi.  För det sista som skedde denna månad var Lady Gaga i Stockholm. Underbar konsert. Fast allt det där föll liksom åt sidan. För på morgon efter Lady Gaga ringer Örebro Universitet. Det är fredag.
Hej du har kommit in på anestesiutbildningen hos oss och börjar på måndag om du vill.
Måndag?


September 2012.
Första måndagen i september var jag påväg till Örebro med två bekanta människor och en helt ny person. Jag hade pratat med min chef som alltid faktiskt säger att ”det ordnar vi” när det är något man MÅSTE. Jag ringde på fredagen och på måndagen började jag. Min chef förlorade en halvtidstjänst på en helg. POFF. Visserligen arbetade jag klart så mycket jag kunde i september, men sen.
Sedan drog det i gång. Ja jävlar. Jag hann med att fota ett litet bröllop i Sunne. Vi avslutade september med två roliga maskerader. Tjugotalsfest och Bollywood. Det var det sista kalasandet på ett bra tag.


Oktober 2012.
Skolan tar all tid och går i et hiskeligt tempo. Skolan löses av med arbetspass. 100% studier och 50% nattarbete är min tillvaro. Den jag träffar är P.
Så kom en ljusglimt denna månad, Linda kom på besök med sin fina mage för att hinna med lite svensk luft och mat innan det inte fick flygas mer. En liten tjej i hennes mage åkte sedan tillbaka med Linda till USA för att lämna en stor saknad i mitt hjärta.
Alltså min Lända ska få en skrutta! Ho ho!


November 2012.
Galenskapen var mig nära. Äntligen skulle den första stora tentan vara över. Den gick vägen och mäkta stolt över det blev jag. Vilken tenta. Puh. Sen fick jag veta att den RIKTIGT stora är först i januari. Åh jag som trodde jag klarat det värsta nu. Nej då. Jag som trodde det skulle bli lugnt nu. Allt gick bara ännu fortare och blev bara svårare. Intressant allting men det gick för fort. Jag ville bara dra i handbromsen och ta ett andetag. Det hann jag inte. Istället hade jag och Anna tentafest.


December 2012.
Utan att hinna förstå var det dags för adventsljusstakar och glitter. En av mina favoritmånader. Jag hann verkligen inte njuta av den. Tenta innan jul och direkt efter jul, näramre bestämt idag 2 januari har precis skickat in en tenta jag skrivit på från klockan 8 till 17. Eftersom handbromsen bara åker förbi hela tiden och andetagen blir kortare och snabbare så har jag beslutat mig för en lugnare vår. En vår där det ska bli 100% studier. Enbart. Möjligen extra jobb. När jag kan. När jag hunnit andas. Herregud vilken höst. Men jag ska inte klaga. 
De sista skälvande månaderna har livet på RIKTIGT rasat för några nära vänner. För dem hoppas jag ett hiskeligt fint 2013. För dem tänker jag på nästan varje dag. Det är vid sådana stunder man stannar upp och känner att en tenta eller ett jobbpass extra mitt i all stress kanske inte är så farligt. Denna jul uppskattade jag mina föräldrars närvaro extra mycket, det gör jag givetvis alltid.

Som vanligt är det inte ett år utan förändring.
Nästan varje år händer faktiskt något spektakulärt i mitt liv.
Bästa tiden var maj och fram till hösten.
Jag hade fasen i mig en sjuk bra sommar!

Hej då 2012!
Hej 2013!


e.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar